Vacature Jurist Handhaving

Jurist Handhaving in Sassenheim

Heb jij ervaring met zittingen en het verweer te voeren namens de gemeente? Dan is dit een interessante opdracht voor jou!


Samen met jouw collega juridisch adviseur geef je juridische ondersteuning aan 8 toezichthouders en 8 BOA’s. Daarbij staan jullie staan garant voor de juridische kwaliteit van de processen en besluiten. In het proces van toezicht en handhaving ben jij verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden. In jouw dagelijkse praktijk:


  • Behandel je (complexe) handhavingszaken op het gebied van omgevingsrecht en de Algemene Plaatselijke Verordening.
  • Stem je handhavingszaken rechtstreeks af met de burgemeesters en wethouders van onze drie gemeenten.
  • Vertegenwoordig je onze drie gemeenten in bezwaar- en (hoger)beroepszaken bij de externe bezwaarschriftencommissie en rechterlijke instanties.
  • Voor handhavingszaken op het gebied van bouw- en woningtoezicht en de APV ben jij het eerste aanspreekpunt.
  • Ben je vraagbaak voor jouw collega’s, onze besturen en externe relaties en geef je gevraagd en ongevraagd advies.


Bij alles wat je doet, weeg je zorgvuldig af tussen wettekst, beoogd doel en maatschappelijk en politiek draagvlak.


Een dag uit het leven van een juridisch adviseur handhaving

Het is maandag. Je start je werkweek met een kop koffie en een online praatje met je collega's. Daarna heb je overleg met je collega handhavingsjuristen over de workload. Ook bespreken jullie een nieuw binnengekomen handhavingsverzoek. Na dit overleg ga je aan de slag met een last onder dwangsom wegens strijdige bewoning in een bedrijfspand en behandel je een vraag over een lopende bezwaarprocedure.

Dan is het tijd voor je dagelijkse ommetje. Dat maak je bij jou in de buurt. Nog maar net terug, word je gebeld over een acuut brandonveilige situatie, waar dringend juridisch advies voor nodig is. Je laat alles vallen en gaat in overleg met de toezichthouders en de brandweer om vervolgens de burgemeester goed te kunnen adviseren over de te nemen maatregelen. In overleg met de burgemeester zorg je er uiteindelijk voor dat het pand vanmiddag nog gesloten wordt via spoedeisende bestuursdwang. En dan zit je werkdag er alweer op. Tijd voor ontspanning!Functie:Jurist handhaving, Jurist Vergunningen & Handhaving
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4250 – 4250
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via nicole.rozeboom@yacht.nl of 06-53366062. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lissekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lissekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Lisse
  2. Jurist Handhaving Yacht 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures