Vacature Jeugdzorgwerker (c)

Jeugdzorgwerker (c) in Lisse

Jeugdzorgwerker (C) voor onze jong volwassenen en tienermoeders

Locatie: Lisse Aantal uur: 28-32 uur Solliciteer

Jeugdzorgwerker (C) voor onze jong volwassenen en tienermoeders

(Aanstaande) Jonge moeders en hun baby zoeken jou!

Voor een van onze nieuwe concepten bij Cardea ( cardea.nl ) zijn we op zoek naar een nieuwe collega (Jeugdzorgwerkers C). Ben jij de persoon die ons in alle facetten een stap verder kan helpen! En de jeugdzorgwerker die begeleiding wil bieden aan jongvolwassenen, waaronder (aanstaande) tienermoeders en hun baby? maar ben je ook iemand die graag meedenkt om het concept body te geven? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij?

NWM-plus (Naast Wonend Mentor) Lisse is een behandelsetting gericht op een zelfstandig perspectief voor kwetsbare jongeren. In twee naastgelegen panden in Lisse en een derde pand in de buurt, wonen tijdelijk jongvolwassenen in de leeftijd van 16-23 jaar. Een deel van de doelgroep bestaat uit (aanstaande) jonge moeders en hun baby. De jongvolwassenen worden individueel begeleid, zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk. Bij de jonge moeders is er specifiek aandacht voor de ontwikkeling van een gezonde hechting en het aanleren van praktische vaardigheden behorende bij het moederschap. Bij de behandeling wordt het netwerk betrokken. Naast de zelfstandigheidstraining wordt er ook gewerkt aan psychosociale problemen. Het is een directe en activerende vorm van hulpverlening, waarbij gebruik wordt gemaakt van de vaardigheden van de jongere en zijn netwerk.

Wat ga je doen?

Je stelt in samenspraak met de jongvolwassene (en het gezin), de gedragswetenschapper en/of andere disciplines het hulpverleningsplan op. Je maakt rapportages en bespreekt de voortgang en de effecten van het hulpverleningsproces met de jongere en het gezin. Tevens bewaak en houdt je het dossier bij. Je onderhoudt contact met de andere bij het gezin betrokken professionals om de behandeling op elkaar af te stemmen. Je neemt deel aan team- en werkoverleg, waarbij een positieve, kritische en innovatieve inbreng wordt verwacht. Naast dag- en avonddiensten, draai je als jeugdzorgwerker C soms ook een bereikbaarheidsdienst, zowel doordeweeks als in het weekend. Dit doen we in overleg met jou.

Daarnaast nodigen we jou uit om samen met ons het nieuwe concept bij Cardea zo professioneel mogelijk verder te ontwikkelen. Een frisse blik hebben we daarbij nodig en dat wordt zeer gewaardeerd! Door team- en werkoverleggen, waarbij een positieve, kritische en innovatieve inbreng welkom is, ontwikkelen we ons verder in methodieken en werkwijzen. Als jeugdzorgwerker C verhelder je de hulpvraag van de jongvolwassenen en zet je deze samen met het gezin om in concrete stappen. Als professionele behandelaar gebruik je in de behandeling passende hulpverleningsmethodieken en geef je trainingen gericht op de uitbreiding van de sociale- en praktische vaardigheden van de jongeren. Je kan zowel individueel als in de groep passende behandelingen bieden.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO opleiding of je komt op kosten van Cardea in aanmerking voor een EVC traject
 • Je bent geregistreerd of kan je registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
 • Je hebt inzicht in de ontwikkeling en ontwikkelstoornissen bij jongeren van 16 tot 23 jaar
 • Je kan methodisch handelen
 • Je hebt inzicht in de ontwikkeling van baby's en peuter
 • Je hebt ervaring in de jeugdhulpverlening en affiniteit met de doelgroep, in het bijzonder de doelgroep tienermoeders
 • Werkervaring met jongeren met GGZ of LVB problematiek is een pré
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
 • Je bent enthousiast om te gaan werken met deze doelgroep
 • Je weet hoe je conflictsituaties moet hanteren
 • Je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken.
 • Je bent flexibel en betrokken bij het werk en bij je collega's
 • Je houdt van de dynamiek die hoort bij de ontwikkeling van een nieuw concept
 • Je hebt een opgeruimd karakter met een gezonde dosis humor

Wie is jouw nieuwe team?

Welkom in ons team! Ons team bestaat uit een gedragswetenschapper, twee jeugdzorgwerkers C, een gastvrouw en een teammanager. Onze standplaats is Lisse in de Duin en Bollenstreek. Je werkdagen worden vastgesteld in overleg met het team en indien nodig kunnen deze worden aangepast aan de zorgbehoefte van de cliënten. In tweewekelijkse vergaderingen met het team wordt er besproken hoe het met de geplaatste jongeren gaat, de organisatie (Cardea.nl) en met jou als hulpverlener. Je werkt samen met een collega of alleen, maar je collega's zijn altijd beschikbaar voor overleg.

Wat bieden we jou?

 • Wanneer je bij ons komt werken bieden wij je een uitdagende baan waarin je echt het verschil kunt maken voor de jeugdigen die hulp nodig hebben. Als Jeugdzorgwerker C wordt je bij Cardea aangesteld voor maximaal 28-32 uur per week.
 • De functie van Jeugdzorgwerker C wordt ingeschaald in schaal 8 van de CAO Jeugdzorg (min. € 2600,-en max € 3862,06 op basis van 36 uur per week
 • Vakantiegeld 8%
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Reiskostenregeling en een goede pensioenregeling
 • Een tijdelijke overeenkomst voor de duur van een jaar
 • Zie verder onze overige arbeidsvoorwaarden onder "Leren en werken" op werkenbijcardea.nl

Doen?

Gaat dit over jou en wil je direct reageren? Dan nodigen we je uit om te solliciteren via de website van Cardea ( werkenbijcardea.nl) via de button < solliciteren> . Je kan ook je brief en CV direct mailen naar afdeling HR: e-mailadres: .

Wil je nog meer weten over de functie of het team dan kan je contact opnemen met Sonja Zwaan, e-mailadres of tel. mob. . Altijd welkom!

Cardea, doen wat werkt!

Functie:jeugdzorgwerker c
Startdatum:10-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:2600 – 3862
Uren per week:28 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Cardea via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lissekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lissekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Lisse
 2. Jeugdzorgwerker (c) Cardea 10-11-2023

Bekijk ook andere vacatures